Przepis jest praktycznie taki sam jak na pączki, wychodzi z niego 24 babeczek.
Ciasto drożdżowe
600g mąki
1/4 kostki rozpuszczonego masła
3/4 szklanki cukru
3 jajka
1 szklanka ciepłego mleka
5 dag świeżych drożdży
Różnica polega przede wszystkim na sposobie pieczenia.
Wyrabiając ciasto podzieliłam je na 3 części i dodałam do każdej z nich odpowiednio kakao, wiórki kokosowe i figi. Każdą z części podzieliłam na 24 kulki i odłożyłam do wyrośnięcia do foremek do muffinek, do każdej wkładając po 3 kulki, każdą z innym dodatkiem.
Odstawiłam do wyrośnięcia na 30 minut.
Wyrośnięte babeczki posmarowałam mlekiem z miodem i wstawiłam do nagrzanego do 200stC piekarnika na 12 minut.
1 komentarz:
jest piękna!
Prześlij komentarz